Over ons

Vechtsporten Groningen

“Er is niets leukers dan de groei mee te maken die onze jeugd doormaakt”.

Today I will do what others won’t, so tomorrow I can do what others can’t.

Vechtsporten Groningen

Net als veel andere kinderen begon ik, Gert Flik, al op jonge leeftijd met judo. Na het judo heb ik aantal jaren karate gedaan en daarna de overstap gemaakt naar teakwondo. Dit is de sport die ik vele jaren beoefend heb. Op 27 jarige leeftijd ben ik door een goede vriend meegenomen naar Kickboxing Chicara van Anne Beukema, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Muay Thai Kickboxing.

Hoewel ik dacht dat ik aardig mee zou kunnen komen kreeg ik keer op keer een draai om mijn oren, hoe hard ik mijn best ook deed. Dit maakte mij gedreven om beter te worden.De passie voor Muay Thai kickboxing was geboren. Na jaren te hebben genoten van de lessen werd Anne plotseling ernstig ziek. Het was voor ons een zware schok, maar hij wist het gevecht tussen lichaam en ziekte te verslaan.

In die periode heeft Anne mij gevraagd om de trainingen over te nemen.  Inmiddels was ik zelf te oud om wedstrijden te doen. Na goed nadenken heb ik toen besloten om mij te gaan richten op het les geven onder auspiciën van Anne, de eigenlijke serieuze grondlegger van het Muay Thai in Groningen.Na 8 jaar is het gevecht toch weer begonnen tussen hem en de ziekte en dit maal kon hij de strijd niet winnen. Anne, bij deze nogmaals, bedankt voor de passie die je mij gegeven hebt voor het kickboksen, het vele lachen, het vele praten en vooral het leren een goed, een eerlijk en oprecht persoon te zijn.

 

Na meerdere jaren op verscheidende locaties les te hebben gegeven wilde ik erg graag mijn eigen locatie openen. Een uitdaging die niet makkelijk was. Maar zoals ze zeggen: de aanhouder wint. Ons huidige pand aan de Rijksweg 28b hebben we in een half jaar tijd opgeknapt tot een vechtsport centrum waar momenteel les gegeven word in het Kickboxing, MMA (Mixed Martial Arts), Krav Maga, Taekwondo en er komt meer. KB Groningen veranderde al snel in Vechtsporten Groningen.

In al die jaren dat ik les heb gegeven hebben we meerdere vechters van kaliber gecreëerd: Vechters in de nieuwelingen, C, B en A klasse. We waren goed bezig.Respect was er niet alleen maar op de sportschool, maar in en om de ring kon men ook niet meer om ons heen. Men wist dat als ze ons tegenover zich hadden, ze aan de bak moesten. Het harde trainen en werken werd beloond in de vele overwinningen die behaald werden.

De vele ervaring die we in de jaren hebben opgedaan zorgen er voor dat de de sporters naar een nog hoger niveau kunnen worden getild. Maar ook onze recreanten verbazen ons en doen zeker niet onder aan de wedstrijdvechters. Die passie en dat kaliber vraagt om RESPECT.

Er is niets leukers dan de groei mee te maken die onze jeugd doormaakt. In een half jaar maken ze sprongen vooruit. Men zegt ‘kinderen zijn de toekomst’, en laat mij dit vertellen: Deze kids gaan de toekomst worden in kickboxing.

Ik hoop met het bovenstaande een beetje van mijn persoonlijke en onze gezamenlijke beleving te hebben gedeeld. Om de sfeer van Kickboxing Groningen te proeven zul je echt een keer langs moeten komen. Je bent altijd van harte welkom, om te kijken of om zelf mee te doen. Herman Danen zal je onder het genot van een kop koffie alle in en outs vertellen van alle sporten die er gegeven worden.

Groeten en hopelijk tot snel!

Altijd bereikbaar!