Taekwondo Groningen

Door ervaren trainers

Taekwon-do betekent letterlijk ‘voet en vuist kunst’, en komt van oorsprong uit Korea

Taekwondo Groningen

Naast het feit dat bewegen goed is voor kinderen draagt Taekwondo bij aan de motorische ontwikkeling, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing van kinderen. Het draagt bij aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Thema’s als pesten,  vreemdelingen en gevaar komen op speelse wijze voorbij.

Het is een ‘Martial Art’ die door zijn wetenschappelijke ontwikkeling geen gelijken kent in kracht en techniek. Hoewel het een martial art betreft; de discipline, mentale conditionering en de hoeveelheid technieken zijn de fundering voor het bouwen van een sterk gevoel van gerechtigheid, kracht, nederigheid en vastberadenheid. In Taekwon-do is het de mentale training dat de échte beoefenaar scheidt van de enthousiasteling met een aantal vechttechnieken.

Taekwon-do betekent letterlijk ‘voet en vuist kunst’, en komt van oorsprong uit Korea. De kunst is officieel opgericht door General Choi Hong Hi, 9e Dan Grandmaster op 11 april 1955. General Choi Hong Hi was een generaal in het Koreaanse Leger die elementen van Shotokan Karate en Taekkyeon samenvoegde tot wat we vandaag de dag Taekwon-Do noemen. Hij werkte samen met wetenschappers die hem hielpen het lichaam beter te begrijpen om zo te bouwen aan een sterke Martial Art om het lichaam op de meest effectieve manier te gebruiken.

Waarom Taekwondo?

Ook voor de jongeren

Naast het feit dat bewegen goed is voor kinderen draagt Taekwondo bij aan de motorische ontwikkeling, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing van kinderen. Het draagt bij aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Voor lichaam en geest

General Choi Hong Hi was een generaal in het Koreaanse Leger die elementen van Shotokan Karate en Taekkyeon samenvoegde tot wat we vandaag de dag Taekwon-Do noemen. Hij werkte samen met wetenschappers die hem hielpen het lichaam beter te begrijpen om zo te bouwen aan een sterke Martial Art om het lichaam op de meest effectieve manier te gebruiken.

Diverse trainers

De instructeurs zijn opgeleid tot het hoogste niveau. De leerlingen doen wedstrijden op nationaal en internationaal niveau en sommige komen voort uit het Nederlands team van I.T.F. Nederland. Onze club gaat echter voor de ontwikkeling van iedere leerling op zijn eigen tempo en het eigen kunnen om de doelen te bereiken in het Taekwon-do. We hebben een familiaire sfeer bij SVG waar nieuwe leerlingen altijd van harte welkom zijn en we moedigen iedereen aan om Tae-kwon do te beoefenen.

Altijd bereikbaar!